De Meentboerderij
  • Over ons
  • Nieuws
  • Educatie
  • Stage
  • Van eigen boerderij
  • Contact

Vlees van de Meentboerderij

Lekker vlees van onze eigen koe. Ze heeft een goed leven gehad én je weet waar je vlees vandaan komt! Wij zijn trots op onze (melk)koeien.

De koeien lopen minstens 160 dagen per jaar in de wei aan de Melkmeent. Na haar carrière, is de melkkoe erg geschikt om te zorgen voor een mooi stukje kwaliteitsrundvlees. Daarmee dienen deze koeien een dubbel doel, namelijk de productie van melk en van een goed stukje vlees.

Duurzaamheid

De CO2 footprint – de ecologische voetafdruk - van rundvlees van uitgegroeide melkkoeien is laag. Zowel voor het voer, de koe als het vlees is de transportafstand beperkt. Al deze voordelen bij elkaar, maakt dat dit vlees duurzaam genoemd mag worden.

Prijslijst vlees

(verkocht per ± 300 gram per stuk)

Rundvlees

Hamburgers 2 stuks

€ 4,00

Merguezworst

€ 11,50 / kilo

Gehaktrol

€ 3,00 per stuk

Entre-Cote

€ 22,00 / kilo

Ribeye

€ 37,00 / kilo

Kogelbiefstuk

€ 25,00 / kilo

Haasbiefstuk

€ 40,00 / kilo

Speciale stukken vlees

Rosbief BBQ

€ 22,00 / kilo

Short Rib

€ 15,00 / kilo

Ezel

€ 35,00 / kilo

Staartstuk

€ 30,00 / kilo

Jodehaas

€ 25,00 / kilo

Bavette

€ 21,00 / kilo

Honing

€ 7,50

Eieren

€ 0,25 per eitje

Verse melk

€ 1,00 per liter

Routebeschrijving

Auto
De locatie is centraal gelegen in het midden van Nederland en is zeer goed bereikbaar met de auto. We hebben een ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Fiets
De Meentboerderij bevindt zich direct aan het fietsknooppuntennetwerk tussen de nummers 10 en 37 in het Gooi. Tevens is er de mogelijkheid om uw e-bike op te laden. Voor de inwoners van de Hilversumse Meent is er een brug over de singel aangelegd waardoor de locatie ook lopend goed te bereiken is.

Openbaar vervoer
Er is een gunstige busverbinding (Lijn 105) tussen station Hilversum en station Naarden-Bussum. De bus stopt op kruising Meentweg/Melkmeent, op 5 minuten loopafstand van de locatie.

De Meentboerderij in Google Maps >

De Meentboerderij

Midden in het Gooi, aan de Melkmeent 9 in Hilversum, runnen Harm en Maartje Jansen De Meentboerderij met verschillende onderdelen...

Zorgboerderij
Kinderboerderij
Theehuis Juffrouw Jansen