De Meentboerderij
  • Over ons
  • Nieuws
  • Educatie
  • Stage
  • Van eigen boerderij
  • Contact

Over ons

De Meentboerderij is een echt familiebedrijf en word met veel passie gerund door Harm en Maartje Jansen en hun twee zoons Stef en Bram.

Op dit melkveebedrijf staan 140 melkkoeien met 50 stuks jongvee die een groot gedeelte van het jaar in de wei lopen. De robuuste koeien, van drie verschillende rassen (Zweeds Roodbont, Holstein en Montbéliarde) kenmerken zich door een goede productie en weerstand die makkelijk oud kunnen worden. Na een goed leven zijn de koeien ook nog zeer geschikt voor een lekker stukje vlees. Het bedrijf heeft 75 hectare grasland. Hiervan is 12 hectare natuurgras in samenwerking met Natuurmonumenten.

Duurzaamheid

Bij ons wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Door onder andere zonnepanelen, fokken op een sterk ras met een lange levensduur en een lage CO2 uitstoot kunnen wij voldoen aan het keurmerk ‘On the Way to PlanetProof’.

Routebeschrijving

Auto
De locatie is centraal gelegen in het midden van Nederland en is zeer goed bereikbaar met de auto. We hebben een ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Fiets
De Meentboerderij bevindt zich direct aan het fietsknooppuntennetwerk tussen de nummers 10 en 37 in het Gooi. Tevens is er de mogelijkheid om uw e-bike op te laden. Voor de inwoners van de Hilversumse Meent is er een brug over de singel aangelegd waardoor de locatie ook lopend goed te bereiken is.

Openbaar vervoer
Er is een gunstige busverbinding (Lijn 105) tussen station Hilversum en station Naarden-Bussum. De bus stopt op kruising Meentweg/Melkmeent, op 5 minuten loopafstand van de locatie.

De Meentboerderij in Google Maps >

De Meentboerderij

Midden in het Gooi, aan de Melkmeent 9 in Hilversum, runnen Harm en Maartje Jansen De Meentboerderij met verschillende onderdelen...

Zorgboerderij
Kinderboerderij
Theehuis Juffrouw Jansen