De Meentboerderij
  • Over ons
  • Nieuws
  • Educatie
  • Stage
  • Van eigen boerderij
  • Contact

10-2-2023

Stage op de Meentboerderij

Regelmatig zijn er studenten van het AERES MBO Barneveld die hun stage op onze boerderij lopen. Ze volgen dan bijvoorbeeld de opleiding veehouderij of paraveterinair en leren op de boerderij de theorie in de praktijk toe te passen. Waar de ene leerling al in het laatste jaar van de opleiding zit, meerdere stages heeft gelopen of zelf van de boerderij komt, is de omgeving voor de boerderij voor anderen helemaal nieuw. Elke leerlinge en elke stage is dan ook een unieke leerervaring.

Voor deze stagiaire was het de eerste kennismaking met koeien en de geboorte van een kalfje, lees hier haar verhaal:

Ja hoor, het enthousiasme spat er van af!! Ik als stagiaire die voor het eerst een bevalling mee maakt. En niet één maar twee kalfjes op één dag! Het is prachtig om te zien. Het mooiste vond ik nog de strijd kreet die moeder koe gaf bij de laatste paar keer persen! Een mooi zwart vaarskalfje (meisje), stond al snel op en hartstikke nieuwsgierig en ondernemend. Mijn dag kan niet meer stuk.

Deel dit nieuwsbericht

Nieuws

Routebeschrijving

Auto
De locatie is centraal gelegen in het midden van Nederland en is zeer goed bereikbaar met de auto. We hebben een ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Fiets
De Meentboerderij bevindt zich direct aan het fietsknooppuntennetwerk tussen de nummers 10 en 37 in het Gooi. Tevens is er de mogelijkheid om uw e-bike op te laden. Voor de inwoners van de Hilversumse Meent is er een brug over de singel aangelegd waardoor de locatie ook lopend goed te bereiken is.

Openbaar vervoer
Er is een gunstige busverbinding (Lijn 105) tussen station Hilversum en station Naarden-Bussum. De bus stopt op kruising Meentweg/Melkmeent, op 5 minuten loopafstand van de locatie.

De Meentboerderij in Google Maps >

De Meentboerderij

Midden in het Gooi, aan de Melkmeent 9 in Hilversum, runnen Harm en Maartje Jansen De Meentboerderij met verschillende onderdelen...

Zorgboerderij
Kinderboerderij
Theehuis Juffrouw Jansen